FC Utrecht meest gelukkig in pover duel met VVV

In een matig duel heeft FC Utrecht met 1-0 bij VVV-Venlo gewonnen. Uit een van de spaarzame soepele aanvallen scoorde Jacob Lensky de enige treffer van de wedstrijd.

VVV-Venlo moest het doen zonder de geblesseerde Michael Uchebo en de geschorste Sandro Calabro. Het betekende dat coach Jan van Dijk Ruud Boymans in de spits posteerde, de eerste basisplaats voor de van Fortuna Sittard overgenomen aanvaller. Bij FC Utrecht claimde Ricky van Wolfswinkel weer een plek bij de eerste elf.

In een povere eerste helft speelde de thuisploeg net iets minder zwak dan FC Utrecht. Boymans kreeg twee kansen maar trof Utrecht-doelman Michel Vorm. Aan de andere kant schoot
Van Wolfswinkel een bal voorlangs. Na rust werd de wedstrijd iets aantrekkelijker.

Kevin Begois hield zijn ploeg overeind met knappe reddingen op inzetten van Jacob Mulenga en Van Wolfswinkel. De Belgische goalie leek gepasseerd omdat hij op het verkeerde been stond, maar had alsnog een prachtige reflex in huis. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers toch op voorsprong.

Mulenga bediende de goed mee opgekomen Jacob Lensky. De Canadese middenvelder slalomde door de Limburgse defensie en rondde prima af. In het restant van de wedstrijd was VVV te krachteloos om een nederlaag te voorkomen.