FC Utrecht langer door met spits Leon de Kogel

FC Utrecht is voornemens nog vóór 1 april de eenzijdige optie in het aflopende contract met spits Leon de Kogel voor de komende twee seizoenen te lichten. De negentienjarige spits staat symbool voor de florerende jeugdopleiding, waaruit zich dit seizoen diverse talenten hebben aangediend.

FC Utrecht langer door met spits Leon de Kogel

Mede door de nog altijd instabiele financiële positie, is de doorstroom van eigen jeugd van groot belang. Ondanks de grote ambities, groeien de bomen allesbehalve tot in de hemel. Technisch directeur Booy zegt: 'We willen het salarisgebouw op orde krijgen.'

Verdediger Mihai Nesu mag daarom vertrekken bij Utrecht, hoewel hij nog een contract heeft tot medio 2012 en tot de betere spelers behoort. De directie wil de Roemeen, bezig aan zijn derde seizoen in de Domstad, in de zomer verkopen. Waarbij de redenering is dat er geen financiële ruimte is Nesu als niet EU-werknemer langer te binden en de leiding wil voorkomen dat hij over anderhalf jaar transfervrij vertrekt.

Onduidelijk is nog steeds of Michael Silberbauer (29) bij Utrecht blijft of na dit seizoen voor niets weggaat. De Deense diesel heeft een aflopend contract en zou in eerste instantie tijdens de winterstop vertrekken, omdat de clubleiding niet akkoord ging met zijn salariseisen, 7,5 ton per jaar. Vervolgens slaagde Utrecht er niet in hem te verkopen, waarna hij zelf aangaf alsnog open te staan voor een langer verblijf in stadion Galgenwaard.

Drie weken geleden legde de manager van Silberbauer een voorstel op tafel. Daarop heeft Utrecht nog niet gereageerd, volgens de speler. 'Ik wil graag blijven, maar ik wil wel graag een verbeterd contract. Zo langzamerhand wil ik een keer duidelijkheid.' Booy: 'We gaan op korte termijn met een tegenvoorstel komen, maar we hebben zijn eisen eerst uitvoerig intern besproken.' (Anton Lippold)
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's