FC Utrecht in eigen huis nét iets sterker dan NAC Breda

Na een wat mindere fase, de laatste drie wedstrijden werden afgesloten zonder zege, boekte FC Utrecht tegen NAC Breda een 3-1 overwinning.

FC Utrecht-coach Ton du Chatinier koos ervoor om clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel op de bank te zetten. De Belgische spits Kevin Vandenbergh kreeg zijn derde basisplaats in twee jaar. Michael Silberbauer keerde terug in de basis. NAC Breda speelde in de te verwachten opstelling.

De eerste helft gaven beide ploegen weinig weg. NAC Breda speelde zeer gedegen en gokte op de bevliegingen van Leonardo, die regelmatig los was, maar in de eindfase het overzicht een beetje kwijt was.

Na rust viel het doelpunt dat de status quo tussen de ploegen ophief. Na in de eerste helft al vrij voor Jelle ten Rouwelaar de paal geraakt te hebben, schoot Vandenbergh in de 55ste minuut de thuisploeg op voorsprong. De assist kwam van Dries Mertens.

Vier minuten later was het 2-0. Met een fijnbesnaarde vrije trap krulde Gianluca Nijholt met voldoende snelheid om Ten Rouwelaar kansloos te laten een vrije trap over de Brabantse muur. Lang genieten kon Utrecht niet van de opgebouwde marge. Twee minuten later kopte Matthew Amoah vrijstaand een hoekschop van Donny Gorter tegen de touwen.

De ploeg van Robert Maaskant gooide vervolgens alle schroom van zich af en ging vol voor de gelijkmaker, of zelfs meer. Ondanks het feit dat Michel Vorm niet in topvorm verkeerde, bleef FC Utrecht overeind. Al bibberde de thuisploeg vooral toen Csaba Fehér met een kogel de kruising raakte.

In de blessuretijd profiteerde Jacob Mulenga van de ontstane ruimte in de defensie van de bezoekers. Na een soepele steekpass van Nana Asare haalde de Zambiaan verwoestend uit en knalde de 3-1 eindstand op het scorebord.