FC Utrecht en Sanmartean per direct uit elkaar

Na weer een blessure heeft de Roemeense spelmaker Lucian Sanmartean besloten zijn contract met FC Utrecht in te leveren.

FC Utrecht en Sanmartean per direct uit elkaar

Zaterdag eindigde het laatste optreden van Sanmartean in het shirt van FC Utrecht al na 25 minuten. Het nieuwe fysieke ongemak bracht de Roemeen, moe van steeds weer te moeten herstellen, tot een drastische beslissing. Omdat hij onvoldoende kan betekenen voor FC Utrecht, heeft hij zijn contract ingeleverd.

'Het is voor die jongen ook een drama', zegt voorzitter Jan Willem van Dop op de website van FC Utrecht. 'Hij heeft hard gewerkt, zelfs in de vakantie doorgetraind, maar telkens ging het weer mis. Er komt een moment dat je de harde werkelijkheid onder ogen moet zien en dat moment is nu, met zijn opnieuw uitvallen tegen PSV, gekomen.'

'Hij is in principe één van de beste spelers in de Nederlandse Eredivisie', was de reactie van trainer Willem van Hanegem. 'Een fitte Sanmartean is absoluut een versterking voor het elftal. Maar als zo’n speler steeds maar geblesseerd is, moet je een keer een beslissing nemen, ook in het belang van het team.'

Sanmartean kwam in het seizoen 2006/07 in De Galgenwaard terecht. Binnen de lijnen waren zijn kwaliteiten onmiskenbaar. Maar constant blessureleed beperkte zijn inbreng voor FC Utrecht te veel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen