FC Utrecht boekt Europese droomuitslag

FC Utrecht heeft zich in het thuisduel met het Zweedse Djurgårdens IF een ideale uitgangspositie verworven. De ploeg won niet alleen ruim, maar hield de in Europa bovendien de zo belangrijke nul: 4-0.

FC Utrecht boekt Europese droomuitslag

De waarschuwing die Djurgårdens vooraf had laten horen was luid en en duidelijk. In de voorronde van de Champions League hadden de Zweden in Turijn immers met 2-2 gelijkgespeeld tegen Juventus (waarna de Oude Dame de zaken uit overigens alsnog ruimschoots rechttrokken). Trainer Foeke Booy had de Zweedse ploeg vooraf ingeschat als minder dan Legia Warschau (door wie de ploeg twee jaar terug werd uitgeschakeld) en beter dan MSK Silina (waartegen FC Utrecht geen problemen kende).

Wat FC Utrecht met die wetenschap deed? Als een duveltje uit een doosje beginnen, want de ploeg uit de Domstad stond al na drie minuten op een voorsprong via Hans van de Haar, na de eerste de beste corner. Binnen het half uur (in de 27ste minuut) had de ploeg het duel in de zak ook, toen Stefaan Tanghe de 2-0 voor zich opeiste.

Vanaf dat moment werd het zaak om te zorgen dat behalve de overwinning ook de heilige nul binnen werd gesleept. Logisch dus dat het Utrechtse spel in het vervolg wat minder flitsend verliep. Geen Domstedeling die daar echter om kon malen, vooral omdat Dave van den Bergh en Stefaan Tanghe hun ploeg een kwartier voor tijd ook nog eens de 3-0 en 4-0, en daarmee een droomresultaat, bezorgde. 2-0

Bekijk hier al onze video's