FC Utrecht al tien maanden niet te kloppen in thuisduels

• FC Utrecht heeft een beduidend betere thuis- dan uitbalans. Van de behaalde negen punten werden er acht in eigen huis verzameld. Dit terwijl de ploeg van Jan Wouters een wedstrijd meer speelde op vreemde grond dan in de eigen Galgenwaard.

FC Utrecht al tien maanden niet te kloppen in thuisduels

NAC Breda verloor op 25 augustus voor het laatst een competitieduel (3-1 uit bij Feyenoord). In de vijf wedstrijden daarna bleven de Brabanders ongeslagen (W3, G2).

FC Utrecht en NAC troffen elkaar 66 keer in Eredivisieverband en houden elkaar uitstekend in balans. Beide teams wonnen 25 keer en zestien keer was er een remise. FC Utrecht scoorde wel vier keer vaker: 96 tegen 92.

Vorig seizoen won FC Utrecht met speels gemak van NAC. Door treffers van Mike van der Hoorn, Jens Toornstra en Edouard Duplan zegevierde de ploeg met 3-0.

Op 10 februari verloor FC Utrecht voor het laatst een thuiswedstrijd (0-3 tegen NEC). De tien wedstrijden erna werd niet meer verloren in de eigen Galgenwaard (W8, G2).

FC Utrecht behaalde na negen speelronden negen punten. Dat is de slechtste start sinds het seizoen 1998/99, toen de Utrechters uit de eerste negen duels acht punten verzamelden.

FC Utrecht maakte tot nu toe negen goals in de Eredivisie (alleen SC Cambuur scoorde minder, zeven keer).  Aanvallend heeft FC Utrecht het lastig met slechts negen goals op 97 doelpogingen.

NAC kent een goede start dit seizoen met twaalf punten uit negen duels (tiende plek). Vorig seizoen stonden de Bredanaars na negen speelronden met vijf punten voorlaatste op de ranglijst.

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's