FC Twente wist wel degelijk van risico's

Reacties

Achter de schermen hebben de controleurs van de KNVB verbaasd gereageerd op het beeld van 'het oude en nieuwe FC Twente' dat directeur Onno Jacobs in twee persconferenties heeft neergezet.

FC Twente wist wel degelijk van risico's

Jacobs stelde dat aan alle voorwaarden voor het behoud van de licentie was voldaan en dat de club nu wordt gestraft voor wanbeleid van oude roergangers. Maar van het risico om echt de licentie te verliezen was FC Twente wel op de hoogte gebracht door de controleurs uit Zeist.

In april is de club duidelijk gemaakt dat invoering van de aanbevelingen uit het rapport-Knüppe geen garantie was voor groen licht. Destijds was de commissie onaangenaam verrast door de publicaties in de media over Dusan Tadic en Jesús Corona. Ze voelde zich om de tuin geleid door de nieuwe onthullingen.

De licentiecommissie gaf vervolgens bij de club aan dat zij de informatie die na december bekend was geworden zou meewegen, tevens wilde de commissie de garantie dat ze niet weer verrast zou worden door nieuwe onregelmatigheden.

Beide partijen vliegen elkaar aanstaande vrijdag om tien uur in de haren voor de rechter in Utrecht tijdens het dan dienende kort geding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.