FC Twente vliegt PSV in salariskosten voorbij

Reacties

Waar ben je als voetballer het snelst miljonair? Dat Ajax en PSV bedragen met zes nullen betalen was wel bekend. De afgelopen jaren ging ook Vitesse al die kant op met lonen van acht ton en meer. Intussen blijkt ook FC Twente een club waar spelers zich financieel onafhankelijk kunnen voetballen.

FC Twente vliegt PSV in salariskosten voorbij

De totale salariskosten (spelers, directie, werknemers) overtroffen in het seizoen 2012/13 voor het eerst die van PSV. Vanuit de Grolsch Veste zoefde 33,6 miljoen euro naar individuele bankrekeningen. De nummer drie van de Eredivisie vloog van de middenmoot naar de kop. Ondanks de recessie zijn de personeelskosten in de laatste vijf jaar verdubbeld. Mede door een dure post 'ontslagvergoedingen' stegen de uitgaven bijna nergens harder. Volgens Joop Munsterman komt daar dit seizoen verandering in. 'De personeelskosten zullen met ruim zes miljoen dalen', zegt de preses in het jaarverslag.

Toch is de club die zo graag wil blijven meespelen in de top steeds meer concurrerend. Naast Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse is ook FC Twente een club waar je heel wat meer kan verdienen dan het gemiddelde Eredivisieloon van 283 duizend euro. Volgens ingewijden toucheert sterspeler Dusan Tadic rond een miljoen euro per jaar. Alleen in Amsterdam zou hij meer kunnen opstrijken. Het zal u niet verbazen dat Ajax binnen Nederland het beloofde land is voor voetballers. Ajax was vorig jaar een kleine 47 miljoen kwijt aan salarissen.

Lees in de komende Voetbal International een uitgebreide reportage over de salarissen in de Eredivisie. De nieuwe editie ligt woensdag in de winkel en is vanaf dinsdag online te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.