FC Twente versterkt zich met Duits jeugdinternational

Reacties

FC Twente heeft de selectie versterkt met de jonge Duitser Enis Bunjaki. De negentienjarige centrumspits is afkomstig van Eintracht Frankfurt, waar hij nog een half jaar onder contract stond. Bunjaki tekent in Enschede voor de rest van dit seizoen met een optie voor nog eens twee jaar.

FC Twente versterkt zich met Duits jeugdinternational

Bunjaki trainde op zijn zestiende al mee met de eerste selectie van Eintracht Frankfurt waar hij te boek stond als een groot talent. Zo was hij jeugdinternational van Duitsland. Vorig seizoen werd hij door zijn trainer bij de A-jeugd na een conflict een tijd geschorst. Dit seizoen behoorde hij tot de eerste selectie van de verrassende nummer drie van de Bundesliga, maar tot speelminuten kwam het niet.

Bij FC Twente tracht Bunjaki zijn carrière nu weer vlot te trekken. Hij heeft tevens de Kosovaarse nationaliteit en is een bekende van FC Twente-speler Bersant Celina. Beide speelden samen in vriendschappelijke interlands van Kosovo.

Op de clubsite van FC Twente laat Bunjaki weten blij te zijn met zijn transfer en refereert hij zelfs aan Nederlandse spelers die FC Twente als succesvolle opstap voor hun carrière hebben gebruikt. 'Jonge talentvolle spelers krijgen hier de kans om door te groeien. Dat weet ik, omdat ik de Eredivisie redelijk volg. Spelers als Ola John, Eljero Elia en Luuk de Jong zijn hier groot geworden.'

Bunjaki, die bij zijn overstap onder meer geadviseerd werd door voormalig ploeggenoot Luc Castaignos, omschrijft zichzelf als een technisch vaardige speler die hard werkt en graag de bal wil hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.