FC Twente treft Arsenal in voorronde Champions League

FC Twente staat voor een loodzware opgave in de derde voorronde van de Champions League. Arsenal rolde als tegenstander uit de bus tijdens de loting in Nyon.

FC Twente treft Arsenal in voorronde Champions League

Op 12 of 13 augustus komen de Engelsen eerst op bezoek in Nederland. Wegens de verbouwing van de Grolsch Veste zal FC Twente The Gunners ontvangen in het Gelredome in Arnhem. Op 26 of 27 augustus wordt de return in Londen gespeeld.

Arsenal deed met Samir Nasri van Olympique Marseille één grote aankoop deze zomer. Emmanuel Adebayor, Cesc Fabregas en Robin van Persie zijn de belangrijkste spelers in de selectie van coach Arsène Wenger, die afscheid nam van Jens Lehmann (VfB Stuttgart), Mathieu Flamini (AC Milan), Gilberto Silva (Panathinaikos) en Aleksandr Hleb (Barcelona).

Waar Arsenal vrijwel altijd van de partij is in de groepsfase van de Champions League, maakt Twente haar debuut op het hoogste Europese podium. De Tukkers bereikten de derde voorronde door de play-offs in de Eredivisie te winnen. In de finale was Twente over twee duels te sterk voor Ajax (2-1 en 0-0).

De topper van de derde voorronde is de confrontatie tussen Schalke 04 en Atlético Madrid. Trainer Fred Rutten en middenvelder Orlando Engelaar moeten het dus opnemen tegen de ploeg van verdediger John Heitinga.

Loting derde voorronde Champions League
Famagusta / Rapid Wien - Olympiakos
Vitória Gimarães - IFK Göteborg / FC Basel
Shakhtar Donetsk - Domžale / Din Zagreb
Schalke 04 - Atlético Madrid
Aalborg / Modrica - Rangers / FBK Kaunas
Barcelona - Beitar / Wisla Kraków
Levski Sofia - Anderlecht / Borisov
Standard Luik - Liverpool
Baki / Partizan Belgrado - Fenerbahçe / Boedapest
FC Twente - Arsenal
Spartak Moskou - Drogheda / Dinamo Kiev
Juventus - Tampere / Artmedia
SK Brann / Ventspils - Marseille
Fiorentina - Slavia Praag
Galatasaray - Steaua Boekarest
Panathinaikos / Tbilisi - Sheriff / Sparta Praag


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen