media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

FC Twente roept oplichters in makelaardij halt toe

FC Twente roept oplichters in makelaardij halt toe

FC Twente probeert met behulp van werkgeversorganisatie FBO een einde te maken aan het onrechtmatige geleur met Luc Castaignos. De 21-jarige spits is deze transferperiode met een vervalst mandaat aangeboden bij Tottenham Hotspur.

FC Twente werd door een relatie op de hoogte gebracht van de poging tot oplichting en schakelde de FBO in. Het nagemaakte document, waarop een handtekening van voorzitter Joop Munsterman prijkt, is verstrekt aan de Amerikaanse FIFA-agent Sanja Budimir, de Kroaat Domagoj Lisica en de Griek Aggelos Theodoridis.

Een passage uit het schrijven van de FBO.
Een passage uit het schrijven van de FBO.

Naast Munsterman zou ook de voormalige zaakwaarnemer van Castaignos, de Rotterdammer Karim el Atmani, toestemming hebben gegeven, zo leert het valse mandaat.

'Wij hebben deze heren per brief laten weten dat ze met een nagemaakt document handelen en dat we eisen dat ze daar onmiddellijk mee stoppen', reageert Serge Rossmeisl, algemeen directeur van de FBO. 'Budimir heeft direct laten weten dat niet hij maar Lisica het document had aangeleverd. Lisica kwam met een ander verhaal, maar kon geen naam bevestigen. De anderen hebben helemaal niet gereageerd.'

Rossmeisl maakte bij de KNVB, UEFA en FIFA melding van de vervalsing. 'De FIFA is de aangewezen partij om actie te ondernemen, want het bedrijf van Budimir heeft van de FIFA een licentie gekregen. Het is een zeer bijzonder verhaal. Ik werk twaalf jaar bij de FBO, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.'

Lees in het nieuwste nummer van Voetbal International meer over deze pikante kwestie.

Praat mee

Praat mee op VI.nl

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Inloggen / registreren

Laatste nieuws