FC Twente moet technische staf saneren

Reacties

Door de financiële problemen zal FC Twente ook moeten gaan bezuinigen op de technische staf. Hoofdtrainer Alfred Schreuder heeft nu nog elke wedstrijd met Kees van Wonderen, Michel Jansen, Youri Mulder en Boudewijn Pahlplatz liefst vier assistenten naast zich. Daarnaast kijkt keeperstrainer Theo Snelders ook nog eens toe vanuit de tribune.

FC Twente moet technische staf saneren

De topzware bezetting van de trainersbank is het gevolg van de constructie die de club vorig seizoen noodgedwongen in het leven moest roepen omdat Schreuder nog niet over het vereiste diploma coach betaald voetbal beschikte. De wel gediplomeerde Jansen werd vanuit de functie van hoofd opleiding doorgeschoven naar het hoofdtrainerschap van de eerste selectie.

Voorzitter Joop Munsterman sprak destijds over een trendsettend trainerscollectief, dat hij ook wel The Rolling Stones van FC Twente noemde. Ieder afzonderlijk waren ze geen topmuzikant, maar samen vormden ze wel een topband, zo zei de preses. The Rolling Stones kosten echter veel geld en FC Twente heeft dat niet meer. De club is vanwege de slechte financiële situatie onder curatele van de KNVB geplaatst en hangt zelfs puntenaftrek boven het hoofd.

FC Twente voerde in het vorige en het huidige seizoen al miljoenen bezuinigingen door op de post spelerssalarissen en ontkomt er ook niet aan om te snijden in het trainersbestand. Schreuder wil volgend seizoen hoe dan ook Van Wonderen, die hij tevens beschouwt als vertrouwenspersoon, als eerste assistent naast zich, maar verder zijn alle opties open.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.