FC Twente moet langer wachten op uitspraak KNVB

Reacties

De KNVB heeft meer tijd nodig om de situatie van FC Twente te beoordelen. De licentiecommissie hoopt nog wel in mei een uitspraak te doen over de Tukkers.

FC Twente moet langer wachten op uitspraak KNVB

Aanvankelijk was het de bedoeling om maandag 9 mei met een uitspraak te komen met betrekking tot de toekomst van de club in het betaalde voetbal. 'De door FC Twente aangeleverde informatie is omvangrijk en na een globale scan daarvan kwam de licentiecommissie tot de conclusie dat het meer tijd nodig heeft om alle informatie zorgvuldig te beoordelen. En mogelijk vraagt de licentiecommissie nog nadere informatie aan FC Twente', aldus de KNVB.

In december nam de KNVB op basis van de uitgelekte contractstukken met Doyen Sports Group de proflicentie van FC Twente voorwaardelijk af, omdat regels werden overtreden en belangrijke informatie werd verzwegen.

Om te blijven voortbestaan in het betaald voetbal, moest de noodlijdende club de aanbevelingen doorvoeren van een onafhankelijk onderzoek van Ben Knüppe, een nieuw crediteurenakkoord sluiten met de schuldeisers en voor 1 mei een berg administratie overdragen aan de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.