FC Twente kan ook overleven zonder transfer Ziyech

Reacties

FC Twente is ook zonder de verkoop van Hakim Ziyech in staat om financieel te overleven. De Enschedese club heeft de eventuele miljoenenopbrengst voor de 23-jarige middenvelder niet nodig om de licentie veilig te stellen.

FC Twente kan ook overleven zonder transfer Ziyech

De garantstelling van een groep sponsoren zorgt voor een gedegen fundament onder de club die een paar maanden geleden nog vreesde voor het voortbestaan. 'De garantgroep staat de komende twee jaar garant voor eventuele verliezen', aldus directeur Jan van Halst tegen Voetbal International.

'Je hoopt de garantstelling niet aan te hoeven spreken, maar het is wel een welkom vangnet. Daardoor hoeven we niet met mes op de keel de spelersonderhandelingen te voeren. We hoeven niet tegen elk bod ja te zeggen en verkopen alleen spelers voor een marktconforme prijs', aldus Van Halst.

Ook als Ziyech na het sluiten van de transferwindow nog in Enschede speelt, denkt FC Twente eind dit jaar terug te kunnen keren in categorie 2 van de clubs wier financiële situatie als voldoende wordt beschouwd. In november is het volgende en laatste meetmoment bij de licentiecommissie. Dan worden de geprognosticeerde cijfers over het seizoen 2016/17 tegen het licht gehouden.

Ziyech wordt al maanden in verband gebracht met uiteenlopende clubs, maar is nog immer speler van FC Twente. De club vraagt ruim tien miljoen euro voor zijn vedette, die zondag tegen FC Groningen (4-3) twee van de Twentse treffers inleidde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.