FC Twente in botsing met licentiecommissie

Reacties

FC Twente loopt het risico bij de eerstvolgende toetsing door de licentiecommissie van de KNVB te worden ingedeeld in Categorie 1. Daarin zitten de clubs waarvan de financiële positie zorgwekkend is en om die reden onder curatele worden gesteld van de bond.

FC Twente in botsing met licentiecommissie

Als enige Nederlandse profclub werd FC Twente bij de vorige beoordeling niet ingedeeld in een categorie. De Enschedeërs leven al geruime tijd in onmin met de licentiecommissie over de wijze waarop de jaarrekening moet worden geïnterpreteerd. Dat resulteerde afgelopen week in twee boetes van in totaal 35 duizend euro, omdat de club de cijfers over het seizoen 2012/13 te laat en onvolledig had ingediend.

Volgens FC Twente betreft het dispuut met het orgaan een technische discussie. De club heeft een deel van de toekomstige tv-gelden van FOX Sports ter waarde van twaalf miljoen euro verkocht en verwerkt in de jaarrekening van 2012/13 om daarmee de hypotheekschuld op De Grolsch Veste te verlagen.

Als FC Twente bij de eerstvolgende indeling terechtkomt in Categorie 1, is dat opmerkelijk. Tot twee jaar geleden golden de Enschedeërs als voorbeeld hoe je als professionele voetbalclub de zaken financieel op orde moest hebben. 'Ons gaat het er alleen maar om die hypotheek zo snel mogelijk van dertig naar twintig miljoen euro te brengen', aldus voorzitter Joop Munsterman (foto). 'Als wij zo doorgaan, hebben we over één of twee jaar een heel normale hypotheekschuld voor een prachtig stadion dat geheel in ons bezit is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.