FC Twente in 2016 bijna niet te stuiten op 'eigen' grond

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Speelronde 11 begint vrijdag met het duel tussen FC Twente en Roda JC Kerkrade in Enschede.

FC Twente in 2016 bijna niet te stuiten op 'eigen' grond
Speelronde: 11
Aftrap: vrijdag 28 oktober, 20.00 uur
Scheidsrechter: Richard Liesveld

• FC Twente klom vorige week dankzij de 0-2 overwinning op Go Ahead Eagles naar de vijfde plaats. Roda JC Kerkrade speelde met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag, maar dit punt kon niet voorkomen dat de Limburgers zakten naar de laatste plek.

• Deze ploegen staan alweer voor de 42ste keer tegenover elkaar in Enschede in het kader van de Eredivisie. Tot twintig keer toe triomfeerde FC Twente, tien keer werd het gelijk en elf keer ging alle punten naar de ploeg uit Kerkrade.

• De laatste vijf duels tussen FC Twente en Roda JC (wedstrijden in Kerkrade meegerekend) mondden allemaal uit in een overwinning voor de Tukkers. Tegen geen enkele andere club heeft de formatie van coach René Hake een langere zegereeks lopen. Roda JC is tevens de enige ploeg waarvan FC Twente afgelopen seizoen twee keer won in de competitie.

• FC Twente presteert de laatste tijd vooral sterk voor eigen publiek. Veelzeggend is dat de formatie uit Enschede vrijdagavond de eerste club met tien thuiszeges in 2016 kan worden. Momenteel moet FC Twente in dit klassement PSV, Ajax en AZ naast zich dulden.

Bersant Celina is de laatste weken op dreef.
Bersant Celina is de laatste weken op dreef.

• Dertien van de twintig treffers die de landskampioen van 2010 in de competitie maakte, kwamen op naam van Manchester City-huurlingen. Enes Ünal scoorde zeven keer, Bersant Celina maakte vier doelpunten en Yaw Yeboah sloeg tweemaal toe.

• Roda JC is juist buiten Kerkrade op dreef. De Limburgers veroverden dit kalenderjaar negentien punten op 'vijandig terrein'. Voor eigen publiek sleepte Roda JC maar zes punten in de wacht.

• De equipe van trainer Yannis Anastasiou trof deze Eredivisie-jaargang nog maar eenmaal doel in het eerste bedrijf: Adil Auassar op 17 augustus tegen Ajax. De andere vier Roda JC-goals vielen allemaal in de tweede helft.

• Roda JC kan voor het eerst sinds april 2012 twee uitwedstrijden op rij in de Eredivisie in winst omzetten. Destijds waren FC Groningen en NAC Breda de slachtoffers. Twaalf dagen geleden wonnen de Limburgers met 0-1 bij Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.