FC Twente evenaart clubrecords uit jaren zeventig

FC Twente heeft zondag met de 1-0 zege op Willem II een clubrecord geëvenaard. De ploeg van trainer Steve McClaren bleef tegen de Tilburgers voor de 25ste keer op rij ongeslagen in een Eredivisiewedstrijd voor eigen publiek (21 zeges, vier gelijke spelen).

FC Twente evenaart clubrecords uit jaren zeventig

FC Twente zette op het hoogste niveau twee keer eerder een serie van 25 thuiswedstrijden zonder nederlaag neer: van 21 januari 1973 tot en met 28 april 1974 (twintig zeges, vijf remises) en van 2 maart 1975 tot 1 september 1976 (negentien zeges, zes gelijke spelen).

Indien de Tukkers komende zondag in de Grolsch Veste minimaal één punt pakken tegen NEC, is een nieuw clubrecord dus een feit. FC Twente kan de komende weken ook een stapje dichter bij een andere historische prestatie komen. De formatie van McClaren verspeelde in zijn laatste elf thuiswedstrijden geen enkel punt.

Lukt dat ook in de eerstvolgende thuidwedstrijden tegen NEC en ADO Den Haag (op 12 maart), dan evenaart ze een clubrecord uit de periode tussen mei 1968 en februari 1969. Toen boekte de club uit Enschede dertien opeenvolgende thuiszeges in de Eredivisie. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen