FC Twente wint moeizaam van defensief Willem II

FC Twente heeft goede zaken gedaan door met 1-0 te winnen van Willem II. De zege kwam moeilijk tot stand, maar Twente nadert koploper PSV, dat gelijk speelde tegen Sparta Rotterdam, tot op een punt.

Door schorsingen van Douglas en Kenneth Perez moest FC Twente-coach Steve McClaren concessies doen aan zijn favoriete elf. Slobodan Rajkovic en Cheick Tioté stonden daarom aan de aftrap in de Grolsch Veste. De grootste aanpassing die de nieuwe coach van Willem II, Mark Schenning, deed in zijn opstelling was Jan-Arie van der Heijden in het centrum van de defensie te posteren. Danny Schenkel verkaste naar de reservebank.

De Tilburgers kozen voor een defensieve instelling en liet FC Twente de bal. Met name het eerste kwartier speelde de wedstrijd zich dan ook bijna volledig op de helft van de bezoekers af. De thuisploeg had echter nog de Europa League-wedstrijd met Werder Bremen (1-0 winst) in de benen en speelde in een veel te laag tempo om de Brabanders te verontrusten.

De enige echt grote kans voor rust was voor Blaise Nkufo. De spits speelde zich knap vrij maar produceerde in kansrijke schietpositie slechts een afzwaaier. Na rust leek FC Twente eindelijk de wedstrijd onder controle te krijgen. Peter Wisgerhof was trefzeker bij een standaardsituatie.

Het schudde Willem II wakker en de Brabanders zochten meer de aanval. Mitchell Donald, Said Boutahar en Stef Nijland kregen kansen op de gelijkmaker, maar troffen een prima Sander Boschker op hun weg. Ook Twente kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar onder meer Bryan Ruiz deed te weinig met de goede mogelijkheid die hij kreeg.

{"title":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","titleMobile":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:7b999952-83e4-4cfb-b088-54dcde5a7640","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+)."}