FC Twente definitief in zee met Doyen Sports Group

Reacties

Om de sportieve ambities te kunnen blijven nastreven heeft FC Twente een deel van de transferrechten verkocht aan de investeringsmaatschappij Doyen.

FC Twente definitief in zee met Doyen Sports Group

Doyen geeft de Enschedese club een kapitaalinjectie van vijf miljoen euro. In ruil daarvoor staat FC Twente 25 tot 30 procent af van de transferrechten van vier spelers; Dusan Tadic (foto), Kyle Ebecilio, Quincy Promes en Bilal Ould-Chikh.

Voorzitter Joop Munsterman maakte de relatie met Doyen bekend op de nieuwjaarsreceptie van de club, maar weigerde in te gaan op namen en bedragen. 'Wij hebben sportieve ambities en willen blijven investeren in ons stadion en in ons trainingscomplex. Om deze plannen te realiseren hebben we werkkapitaal nodig.'

'Als voetbalclub kun je bij geen enkele bank meer terecht voor geld. Daarom is gekozen voor samenwerking met de internationaal opererende Doyen Group', aldus Munsterman. Volgens de preses zal de investeringsmaatschappij geen zeggenschap krijgen over spelers en ook geen partij zijn aan de onderhandelingstafel bij transfers.

Doyen Sports Group is een op Malta geregistreerd bedrijf dat ook een banklicentie heeft. De firma werkt samen met onder meer AC Milan, Lazio, Atlético Madrid, Sevilla en Valencia. Bovendien exploiteert het ook de commerciële rechten van de Barcelona-sterren Xavi en Neymar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.