'FC Twente betaalde miljoenen aan zaakwaarnemer Tadic'

Reacties

De zaakwaarnemer van Dusan Tadic heeft bij diens transfer van FC Twente naar Southampton miljoenen in zijn zak gestoken. Ook zouden de Tukkers rond de deal het betalen van loonbelasting hebben ontweken.

'FC Twente betaalde miljoenen aan zaakwaarnemer Tadic'

NRC Next zocht uit dat Zoran Pavlovic, Tadic' zaakwaarnemer, drie miljoen euro heeft opgestreken bij de deal die hem in 2014 van Enschede naar Southampton bracht. Bronnen rond FC Twente hebben de hoogte van dit bedrag tegenover die krant bevestigd. Het is niet voor het eerst dat Pavlovic op deze wijze in het nieuws kwam. Rond de transfer van Filip Kostic (tegenwoordig VfB Stuttgart) naar FC Groningen streek hij ook al een buitensporig hoog bedrag op.

Ook zouden onregelmatigheden aan het licht gekomen zijn bij het doen van die betaling. In de drie miljoen euro die werd overgemaakt naar Pavlovic zou ook een bedrag voor Tadic zelf zijn opgenomen. Op deze manier zouden de Tukkers ervoor gezorgd hebben dat zij geen loonbelasting hoefden te betalen.

FC Twente maakte deze week tijdens zijn nieuwjaarsreceptie zelf al bekend dat er in de boeken van de club onregelmatigheden zijn gesignaleerd rond transfers. De buitensporig hoge vergoeding voor Tadic' zaakwaarnemer en de wijze van betaling van het aandeel voor de speler zelf lijken hier onderdeel van uit te maken.

Exclusief op VI Premium leest u een stuk van Tom Knipping en Iwan van Duren over de twijfelachtige handelswijze van Zoran Pavlovic, die door zijn praktijken zelfs in de gevangenis belandde. Klik hier voor dit artikel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.