FC Twente besluit rampweek met zege in Deventer

Reacties

Na dagen van slecht nieuws heeft FC Twente aan de hand van de uitblinkers Hakim Ziyech en Renato Tapia een zege geboekt in de Overijsselse derby bij Go Ahead Eagles: 1-3.

FC Twente besluit rampweek met zege in Deventer

Voor Twente was de uitwedstrijd tegen Go Ahead de afsluiting van opnieuw een ellendige week in een desastreus seizoen. Na de kansloze 0-5 nederlaag tegen PSV werden alle pijlen gericht op de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker, waarin PEC Zwolle dinsdag de tegenstander was. De provinciegenoot was na strafschoppen te sterk, waardoor de Tukkers in april al weten dat ze volgend seizoen geen Europees voetbal zullen spelen.

Ook buiten het veld kreeg FC Twente te maken met rampspoed. De KNVB gaf de Enschedeërs namelijk voor de tweede keer deze jaargang drie punten in mindering, omdat de club niet voldeed aan de financiële eisen van de licentiecommissie. Bovendien kondigde hoofdsponsor XXimo aan na dit seizoen te stoppen en liep doelman Sonny Stevens een ernstige knieblessure op.

De manier waarop Twente in De Adelaarshorst op achterstand kwam, paste volledig in het beeld van een week waarin alles misging. Andreas Bjelland ging gruwelijk in de fout met een terugspeelbal, waardoor Wesley Verhoek alleen op keeper Nick Marsman afkon. De 28-jarige rechtsbuiten scoorde koelbloedig met een lobje: 1-0.

Hakim Ziyech maant de Go Ahead-fans in De Adelaarshorst provocerend tot stilte na zijn gelijkmaker uit een strafschop.
Hakim Ziyech maant de Go Ahead-fans in De Adelaarshorst provocerend tot stilte na zijn gelijkmaker uit een strafschop.

Spelmaker Hakim Ziyech nam na de achterstand zijn dolende elftal bij de hand. Nog voor rust benutte hij een strafschop – na een handsbal van Sven Nieuwpoort – alvorens met een schitterende voetbeweging Renato Tapia (foto boven) in de diepte te sturen. De Peruaan schoot vervolgens uit een moeilijke hoek met links raak. Vlak na rust bediende Ziyech hem opnieuw, waarmee hij de nieuwe assistkoning (twaalf) van de Eredivisie werd. Tapia kopte de bal na een hoekschop van de sierlijke linkspoot binnen bij de eerste paal: 1-3.

Toen Ziyech na een uur met lichte klachten naar de kant ging, kwam direct een einde aan de offensieve dreiging van FC Twente. Go Ahead Eagles kon echter ook weinig uitrichten, waardoor interim-trainer Dennis Demmers zich lijkt te kunnen gaan richten op de play-offs tegen degradatie. De veilige vijftiende positie, waar nu Heracles Almelo staat, is namelijk ver weg. Heracles heeft vijf punten meer dan Go Ahead, dat in de slotronde op bezoek gaat in het Polman Stadion.

Voor Twente is de overwinning een lichtpuntje in een inktzwarte week. De ploeg van trainer Alfred Schreuder staat elfde in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.