FC Twente als enige nog zonder nederlaag op eigen veld

Reacties

● De Twentse derby is de aftrap van het nieuwe jaar in de Eredivisie.  Dit duel werd dertien keer eerder gespeeld: FC Twente won negen edities, Heracles twee en er waren ook twee remises.

FC Twente als enige nog zonder nederlaag op eigen veld

● FC Twente is al zeven duels op rij ongeslagen in de Eredivisie (W4, G3). Het laatste verlies van de ploeg uit Enschede was op 26 oktober 2013, uit tegen ADO Den Haag (3-2).

● Heracles won halverwege de competitie al vier uitwedstrijden. De ploeg pakte opmerkelijk genoeg uit meer punten dan thuis op het eigen kunstgras (dertien om negen).

● Heracles is voor het eerst dit seizoen vier duels op rij ongeslagen (W2, G2).

● Het team uit Almelo staat voorlaatste in het VI-efficiency klassement, met 25 doelpunten uit 229 pogingen. Dat geeft een percentage van 10,92.

FC Twente-spits Luc Castaignos.
FC Twente-spits Luc Castaignos.

● FC Twente-spits Luc Castaignos scoorde vier keer in zijn laatste vier duels. De aanvaller is de eerste Nederlander op de topscorerslijst in de Eredivisie, met tien doelpunten. Zes van die tien goals maakte Castaignos binnen het vijfmetergebied.

● FC Twente deed na achttien speelronden de meeste doelpogingen in de Eredivisie (305). Dat is gemiddeld 16,94 doelkansen per duel.

● De laatste keer dat Heracles won in Enschede was twee seizoenen geleden. Op 10 febuari 2012 werd het 2-3, onder meer door twee goals van Everton, die nu zijn geld verdient bij Al-Nasr in Saudi-Arabië.

● FC Twente is als enige Eredivisie-ploeg dit seizoen thuis nog ongeslagen. Opvallend is wel dat de Tukkers vijf keer gelijkspeelden in eigen huis, het vaakst van alle teams in de huidige competitie.

● De Tukkers zijn met vorig seizoen meegerekend al dertien wedstrijden op rij thuis ongeslagen (W7, G6).

● Heracles scoorde halverwege de competitie slechts één keer uit een standaardsituatie. Slechts vier procent van de goals van de Almeloërs (25 na achttien duels) komt uit een spelhervatting.

● Bij FC Twente ontstaat bijna 25 procent van de treffers (41) uit een standaardsituatie: zes strafschoppen, twee hoekschoppen en twee vrije trappen.

● De meest waardevolle speler van FC Twente is Dusan Tadic met zeven goals (waarvan zes penalty’s) en zeven assists. Bij Heracles is dat Bryan Linssen met vijf doelpunten (geen assists).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.