FC Transfervrij: elf clubloze buitenkansjes

Reacties

Clubs smijten met miljoenen voor aankopen, maar ook met een lege portemonnee is het goed toeven op de transfermarkt. Voetbal International stelde een elftal clubloze spelers samen: FC Transfervrij.

FC Transfervrij: elf clubloze buitenkansjes

Doelman: Sergio Romero
Dat Sergio Romero transfervrij is, is eigenlijk te gek voor woorden. Romero is de eerste doelman van Argentinië en nadert met zijn 28 jaar de beste jaren van zijn loopbaan. Desondanks was hij afgelopen seizoen tweede keeper bij Sampdoria, waar hij dan ook wijselijk besloot zijn contract niet te verlengen. AS Roma wordt genoemd als potentiële bestemming voor de ex-doelman van AZ, die bij menig topclub niet zou misstaan.

Rechtsback: Glen Johnson
Tien jaar geleden gold Glen Johnson als een van de grootste talenten van Engeland. Chelsea haalde hem voor miljoenen weg bij West Ham United, maar in Londen brak hij niet door. Via Portsmouth kreeg hij bij Liverpool een nieuwe kans in de top, maar ook daar overwon hij de twijfel niet. Toch is het opvallend dat Liverpool besloten heeft de dertigjarige back te laten gaan. Een 54-voudig Engels international met nog genoeg goede jaren voor zich. Wie biedt?

Rechter centrale verdediger: Ron Vlaar
Als hij fit is, kan Ron Vlaar (30) zich meten met de betere verdedigers van de Premier League. Blessures speelden de Hensbroeker afgelopen seizoen echter parten en vermoedelijk daarom heeft zich nog geen grote club voor de verdediger gemeld. Vlaar besloot afgelopen seizoen zelf te vertrekken bij Aston Villa. Hij voelt zich klaar voor een stap hogerop. Welke club geeft hem die kans?

Linker centrale verdediger: Philippe Mexès
De afgelopen jaren verwierf Philippe Mexès vooral bekendheid als kaartenpakker. Een elleboogje hier, een kopstootje daar. De Fransman is er niet vies van. Maar we zouden De 33-jarige centrumverdediger tekortdoen als we het alleen daarover zouden hebben. Want Mexès is ook gewoon een uitstekende verdediger. Een bikkelharde die geen spits schuwt. Wie gaat er met deze ex-stopper van AC Milan en AS Roma aan de haal?

Linksback: Marcell Jansen
Jarenlang was Marcell Jansen een gewaardeerde kracht bij Hamburger SV en het Duitse nationale elftal, maar het afgelopen seizoen raakte hij uit beeld. Toch zou de nog altijd pas 29-jarige back voor veel Duitse clubs een versterking zijn. Met 45 interlands brengt de ex-speler van Borussia Mönchengladbach en Bayern München ook nog eens de nodige internationale ervaring met zich mee. Waar vindt hij onderdak?

Verdedigende middenvelder: Esteban Cambiasso
Leicester City is al een tijdje met hem in gesprek over een nieuw contract, maar de onderhandelingen vlotten maar niet. Daarom is Esteban Cambiasso gratis af te halen. De voormalige Champions League-winnaar is een routinier die vechtlust en doorzettingsvermogen toevoegt aan een elftal. Met een verleden bij Internazionale en Real Madrid heeft hij bovendien een prachtig cv. Met zijn 34 jaar heeft hij aardig wat kilometers op de teller staan, maar deze oldtimer is nog lang niet afgeschreven.

Rechtshalf: Ibrahim Afellay
Hoe anders was de carrière van Ibrahim Afellay verlopen als hij in zijn tweede seizoen bij Barcelona niet zwaar geblesseerd geraakt was? Misschien dat die vraag nog regelmatig door zijn hoofd spookt. Na een paar onrustige jaren en leenbeurten bij Schalke 04 en Olympiakos Piraeus is Afellay toe aan vaste grond onder zijn voeten. Met zijn 29 jaar heeft hij nog een paar goede jaren voor zich. Wie pikt de vijftigvoudig international op?

Linkshalf: Yoan Gourcuff
Achter Yoan Gourcuff gaat ook al zo'n opmerkelijk verhaal schuil. Tien jaar geleden gold hij als het allergrootste talent van Europa. De nieuwe Zinedine Zidane, zo werd de Franse technicus genoemd. Maar op het moment dat zijn carrière zou moeten pieken, is Gourcuff (28) werkloos. Zijn contract bij Olympique Lyon werd niet verlengd. Kan het wonderkind van weleer nog iets van zijn belofte inlossen?

Rechtsbuiten: Robinho
Nog zo'n uitgedoofd supertalent dat woelige jaren achter de rug heeft. Hij heeft Real Madrid, Manchester City en AC Milan op zijn cv staan en is na een verblijf bij zijn jeugdliefde Santos op 31-jarige leeftijd op zoek naar een nieuw avontuur. Guangzhou Evergrande lonkt, maar een nieuw verblijf in Europa moet er toch ook inzitten voor deze pingelaar pur sang?

Spits: Pablo Osvaldo
Als er ooit een wedstrijd georganiseerd wordt waarin gestreden wordt om de titel 'grootste lastpak van de voetballerij', dan is Pablo Osvaldo (29) zonder meer een van de favorieten voor de eindzege. Southampton betaalde twee jaar geleden vijftien miljoen euro voor de Argentijn, maar verscheurde zijn contract vorige week. Osvaldo had zich onmogelijk gemaakt bij de Engelse club, net zoals hij dat eerder had gedaan bij AS Roma, Juventus en Internazionale. Buiten kijf staat dat ergens in Osvaldo een fantastische spits schuilt. Maar welke club krijgt het probleemkind in het gareel?

Linksbuiten: Ronaldinho
Ronaldo de Assis Moreira mag in deze lijst niet ontbreken. 35 jaar is-ie inmiddels, maar geen voetballer staat garant voor zoveel entertainment en vermaak als hij. Ronaldinho is een unieke artiest en het zou geweldig zijn als de Braziliaanse legende een mooie club vindt om zijn carrière op een waardige manier af te sluiten. De Serie A zou een prachtig podium zijn voor deze voetballende paradijsvogel.

Reserves: Esteban, Ezequiel Muñoz, Taye Taiwo, Joey Barton, Lassana Diarra, Tranquillo Barneta, Sulley Muntari, Alberto Aquilani, Kevin Kuranyi en John Guidetti.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.