FC Porto ontslaat trainer Nuno na belabberd seizoenslot

Reacties

FC Porto neemt per direct afscheid van trainer Nuno Espirito Santo. Het dienstverband van de jonge Portugees blijft daardoor beperkt tot één seizoen.

FC Porto ontslaat trainer Nuno na belabberd seizoenslot

Nuno sloot zijn spelerscarrière in 2010 af bij Porto en keerde zes jaar later terug als hoofdtrainer. Na een mislukt avontuur bij Valencia begon hij met frisse energie bij de 27-voudig Portugees kampioen. Onder de 43-jarige Nuno kende Porto een prima eerste seizoenshelft, waarin plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League werd bewerkstelligd.

Ook in de competitie bleef Porto goed presteren, maar de ploeg had de pech dat concurrent Benfica het nóg beter deed. Aan het einde van het seizoen kwam vervolgens de klad erin bij de mannen van Nuno. Juventus schakelde de Portugezen uit in de Champions League en in de competitie werden slechts drie van de laatste negen duels gewonnen. Typerend voor het seizoensslot was de pijnlijke 3-1 nederlaag afgelopen zondag bij laagvlieger Moreirense.

Benfica werd daardoor met zes punten voorsprong op Porto kampioen van Portugal. De ploeg van Nuno stelde met de tweede plaats wel Champions League-voetbal veilig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.