FC Oss periodekampioen na knotsgekke ontknoping

Reacties

VVV-Venlo, Sparta Rotterdam, FC Oss, FC Emmen, De Graafschap, FC Eindhoven, Roda JC Kerkrade en FC Volendam streden vrijdagavond om de derde periodetitel in de Jupiler League. Uiteindelijk bleek FC Oss de gelukkige winnaar van deze bijzondere voetbalavond.

FC Oss periodekampioen na knotsgekke ontknoping

FC Oss - Fortuna Sittard 1-0
FC Oss is de grote winnaar van speelronde 27 in de Jupiler League. De ploeg van trainer Willy Boessen maakte dankbaar gebruik van de misstappen die de directe concurrenten hebben begaan. Waar een ieder voorafgaand aan deze spannende ontknoping vooral rekening hield met VVV-Venlo en Sparta Rotterdam, is FC Oss de lachende derde.

In eigen huis werd Fortuna Sittard in de slotfase verslagen dankzij matchwinner Jonathan Opoku (foto). De aanvallende middenvelder bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand in het Frans Heesen Stadion. Nadat de overige uitslagen bekend werden was het groot feest in Oss, dat zich op mag maken voor de nacompetitie.

VVV-Venlo - Achilles '29 1-1
VVV-Venlo beleefde een pijnlijke avond. De ploeg van trainer Maurice Steijn kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen laagvlieger Achilles '29, terwijl VVV bij een overwinning zeker was van de Bronzen Stier, de prijs die de periodekampioen toekomt. Een zege zat er niet in. De club uit Groesbeek kwam na ruim een kwartier op voorsprong dankzij Rutger Worm, terwijl Guus Joppen tien minuten later de gelijkmaker aantekende. Het bleek direct de eindstand in Venlo, waardoor de Limburgers met lege handen achterbleven.

Sparta Rotterdam - Jong FC Twente 1-2
Jong FC Twente heeft de avond in het Sparta Stadion behoorlijk verpest. De Rotterdammers hadden zich bij een zege op de beloftenploeg van Twente verzekerd van de nacompetitie aangezien VVV niet verder kwam dan een gelijkspel. Maar ook bij Sparta zat de winst er geen moment in. Na een uur keek de ploeg van trainer Alex Pastoor tegen een 0-2 achterstand aan door treffers van Merlin Schütte en Tim Hölscher. Vlak daarna bracht Michel Breuer de spanning nog wel terug, maar verder dan dat kwam Sparta niet.

FC Volendam - FC Emmen 3-2
FC Emmen nam het op tegen FC Volendam, net als de ploeg van trainer Joop Gall nog kanshebber op de Bronzen Stier. In Volendam werden de bezoekers uit Emmen met 3-2 verslagen. Namens Emmen waren Alexander Bannink en Roland Bergkamp trefzeker. Bij de thuisploeg haalden Brandley Kuwas en Kevin Brands (twee keer) de trekker over.

De Graafschap - FC Eindhoven 1-0
Ook de Graafschap en FC Eindhoven waren nog in de race om een ticket voor de nacompetitie. De club uit Doetinchem won nipt dankzij een doelpunt van Santy Hulst. Zijn treffer bleek uiteindelijk niet voldoende.

Overige uitslagen
NEC - Roda JC Kerkrade 3-0 
Jong Ajax - MVV Maastricht 1-3 
FC Den Bosch - Telstar 1-2 
Helmond Sport - RKC Waalwijk 3-0 
Almere City - Jong PSV 2-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.