FC Groningen zet Burnet opnieuw terug naar de beloften

Lorenzo Burnet moet zich de komende weken melden bij de beloften van FC Groningen. De 22-jarige verdediger is opnieuw teruggezet nadat hij zich wederom niet hield aan intern gemaakte afspraken.

FC Groningen zet Burnet opnieuw terug naar de beloften

Pas op maandag 2 september is Burnet weer welkom bij de eerste selectie van de club uit het noorden. De verdediger heeft inmiddels zijn schuld erkend en accepteert de maatregel die FC Groningen heeft genomen. Behalve de tijdelijke terugzetting moet Burnet ook maatschappelijk werk verrichten.

De linksback zal de komende periode extra maatschappelijke activiteiten van FC Groningen moeten bijwonen. Het is overigens niet de eerste keer dat Burnet een dergelijke sanctie krijgt opgelegd. Onder het bewind van Robert Maastkant, vorig seizoen de eindverantwoordelijke in Groningen, werd de oud-speler van Ajax al eens uit de selectie gezet.

Destijds Burnet was gepasseerd voor het uitduel met Ajax, maar moest na het afhaken van de zieke Emil Johansson alsnog opdraven. De Amsterdammer was echter niet bereikbaar en reageerde pas laat op de oproep, waarna de technische staf ervoor koos om belofte Yoëll van Nieff als vervanger op te roepen.

Burnet gaf aan dat hij niet op zijn telefoon had gekeken, maar de Groningse clubleiding constateerde dat de verdediger wel op WhatsApp actief was geweest. En dat kan alleen als je ook je telefoon gebruikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen