FC Groningen tankt vertrouwen voor Johan Cruijff Schaal

FC Groningen heeft de seizoensvoorbereiding met een 2-1 overwinning op Roda JC Kerkrade afgesloten. Mede dankzij een treffer van nieuwkomer Bryan Linssen was de bekerwinnaar te sterk voor de competitiegenoot.

Met versterkingen Abel Tamata en Linssen in de basis startte Groningen de wedstrijd in Haren voortvarend. In de 25ste minuut zette de van Heracles Almelo overgenomen buitenspeler zijn nieuwe werkgever op 1-0, dat was tevens de ruststand.

Halverwege de tweede helft moest Roda JC met tien man verder na een rode kaart voor centrumverdediger Arjan Swinkels, die werd weggestuurd vanwege hands. Michael de Leeuw (foto) benutte de daaropvolgende strafschop namens Groningen. In de slotfase deed Rigino Cecilia namens de Limburgse promovendus nog wat terug door de eindstand te bepalen op 2-1.

De oefenwedstrijd, die van zaterdag naar zondag werd verschoven vanwege weersomstandigheden, was voor Groningen de laatste serieuze test in aanloop naar de ontmoeting met PSV. De ploeg van trainer Erwin van de Looi strijdt op zondag 2 augustus met de landskampioen om de Johan Cruijff Schaal.