FC Groningen strikt Kemkers als manager performance

Reacties

FC Groningen heeft schaatscoach Gerard Kemkers gestrikt om leiding te geven aan het nieuwe Topsportzorgcentrum op het nieuwe trainingscomplex Corpus den Hoorn, dat medio 2015 wordt geopend.

FC Groningen strikt Kemkers als manager performance

Vanaf 1 december gaat Kemkers (rechts op de foto, met links algemeen directeur Hans Nijland) aan de slag als manager performance centre. De Drent, hij was als schaatscoach van TVM de laatste twaalf jaar uiterst succesvol met Sven Kramer en Ireen Wüst, zal op het nieuwe complex moeten zorgen voor een absoluut topsportklimaat.

FC Groningen verhuist volgend jaar met alle elftallen naar Corpus den Hoorn. Het ambitieuze project moet ervoor zorgen dat het complex een soort Papendal van het Noorden wordt. Want niet alleen FC Groningen zal er met alle teams gaan trainen, in het nieuwe Topsportzorgcentrum is veel aandacht en ruimte voor breedtesport, verzorging en voeding, fysiotherapie en sportwetenschap.

Naast de beste faciliteiten, die moeten leiden tot een toestroom van talent uit geheel Nederland, wil het Topsportzorgcentrum onder leiding van Kemkers een innovatieve trendsetter worden. De oud-schaatscoach is na Toon Gerbrands (volleybal) en Robert Eenhoorn (honkbal) de volgende bekende trainer uit een andere tak van sport die zijn expertise in dienst stelt van het voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.