FC Groningen speelt met Willem II en wint ruim

Willem II lijkt de promotie/degradatiewedstrijden niet meer te ontlopen. Tegen FC Groningen liep het tegen een 4-0 nederlaag aan. Die uitslag had eigenlijk nog veel hoger moeten zijn.

FC Groningen speelt met Willem II en wint ruim

FC Groningen was bezig aan een matige serie en hoopte tegen Willem II weer wat zelfvertrouwen te tanken. Koen van de Laak en Leandro Bacuna keerden terug in de basiself en dat ging ten koste van Goran Lovre en Tim Sparv. Bij Willem II stonden Marciano Bruma, Arjan Swinkels en Marlon Pereira aan de aftrap.

Willem II-coach Arno Pijpers verklaarde kort geleden dat zijn ploeg naar vorm moest zoeken voor de promotie/degradatiewedstrijden. Rechtstreekse handhaving was een iets te utopisch doel. Dat bleek ook al gelijk in de eerste minuut. Van de Laak haalde eenvoudig de achterlijn en vond Thomas Enevoldsen die de 1-0 binnenschoot.

De thuisploeg hield zonder zich uitermate in te spannen het initiatief en had niets te vrezen van de apathische Brabanders. Na ruim twintig minuten was het dan ook 2-0. Tim Matavz schoot hard richting doel waar Nicklas Pedersen de bal achter Maikel Aerts gleed. Nog voor rust nam de ploeg van Ron Jans verder afstand. Matavz knikte uitstekend een voorzet van Pedersen naar de verre hoek.

Het tweede bedrijf kende een soortgelijk verloop. Alleen was de afwerking van FC Groningen wat stoffig geworden. Na diverse kansen gemist te hebben tikte Bacuna een vrije trap van Enevoldsen binnen. De lage voorzet doorkruiste het complete strafschopgebied, maar alleen de achttienjarige middenvelder slaagde erin de bal te raken.

FC Groningen had de score nog veel hoger uit kunnen laten vallen, maar trof Aerts en was af en toe slordig in de afwerking. Door het resultaat blijft de Trots van het Noorden volop in de running voor deelname aan de play-offs voor een Europa League-ticket. Pijpers kan zijn ploeg nog harder voorbereiden op ontmoetingen met ploegen uit de Jupiler League. Bovendien zag het RKC Waalwijk op acht punten komen, dus rechtstreekse degradatie is zelfs nog mogelijk.

Bekijk hier al onze video's