FC Groningen slaat uitstekende slag rondom revelatie Blokzijl

Reacties

FC Groningen en Thijmen Blokzijl gaan langer met elkaar door. De club en dit seizoen doorgebroken verdediger hebben elkaar gevonden in een verlengde verbintenis.

FC Groningen slaat uitstekende slag rondom revelatie Blokzijl
© Pro Shots

Directeur Wouter Gudde liet vorige week tegenover VI al weten werk te maken van een nieuw contract voor Blokzijl. Dat heeft inmiddels geresulteerd in een akkoord.

Daardoor doet FC Groningen goede zaken, want de oude verbintenis van Blokzijl liep na dit seizoen af. Door zijn stormachtige doorbraak, tijdens het kalenderjaar 2023 heeft de achttienjarige mandekker vrijwel alles gespeeld, was Blokzijls naam op scoutingslijsten van grotere clubs terechtgekomen.

Trainer Dennis van der Ree liet zich deze week in een interview met VI lovend uit over Blokzijl, die onder zijn leiding debuteerde. 'Thijmen is iemand die heel goed oog heeft voor het spel. Hij kan goed verdedigen, maar is geen blinde houthakker. Hij is slim, ziet wat er moet gebeuren. Ondanks zijn leeftijd is hij al heel ervaren in zijn denken. Daar gaat FC Groningen veel plezier aan beleven, sportief en ik denk uiteindelijk ook financieel.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer T. Blokzijl
Meer over T. Blokzijl
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.