FC Groningen houdt Bizot uit greep van Ajax

Reacties

Waarschijnlijk staat Marco Bizot ook de komende seizoenen nog onder de lat bij FC Groningen. De terugkoopoptie die Ajax had op de 23-jarige sluitpost is komen te vervallen.

FC Groningen houdt Bizot uit greep van Ajax

Groningen nam Bizot medio 2012 over van Ajax, dat daarbij de optie bedong de doelman terug te kunnen kopen. Die mogelijkheid hebben de Amsterdammers nu niet meer.

'Rond de onderhandelingen over de transfer van Richairo Zivkovic hebben we geformaliseerd dat Ajax' koopoptie op Bizot is komen te vervallen', licht technisch manager Henk Veldmate toe aan Voetbal International. Groningen ontving daarnaast rond de tweeënhalf miljoen euro voor Zivkovic, die in Amsterdam een driejarig contract ondertekende.

Het contract van Bizot loopt na dit seizoen af, maar het ligt in de lijn der verwachting dat Groningen de optie in zijn verbintenis licht, waardoor hij nog tot 2016 aan de noorderlingen verbonden blijft. Bizot doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en maakte zijn debuut in het betaalde voetbal in het seizoen 2011/12 voor SC Cambuur. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.