FC Groningen haalt Hoesen als opvolger Zivkovic

Reacties

Danny Hoesen (23) is de nieuwe spits bij FC Groningen. Hij komt over van Ajax en volgt bij zijn nieuwe club Richairo Zivkovic op, die de omgekeerde overstap maakt.

FC Groningen haalt Hoesen als opvolger Zivkovic

In De Euroborg ondertekende Hoesen een contract voor vier jaar. Hij had bij Ajax nog een contract voor een seizoen, maar had geen toekomstperspectief meer in Amsterdam. De club huurde hem in januari uit aan PAOK Saloniki, maar die uitleenbeurt draaide in sportief opzicht uit op een teleurstelling, mede doordat trainer Huub Stevens niet lang na zijn komst werd ontslagen.

In Groningen zijn ze vanzelfsprekend in hun nopjes met het aantrekken van Hoesen. 'Hoesen is een complete en veelzijdige aanvaller, met snelheid, een goede balaanname en goede loopacties', aldus technisch manager Henk Veldmate. 'Wij zijn dan ook heel blij dat hij, ondanks diverse andere opties, heel bewust voor FC Groningen heeft gekozen.'

Hoesen: 'Ik ben op een leeftijd aanbeland dat ik veel wedstrijden moet gaan spelen om me verder te ontwikkelen. Bij Ajax zou het gezien het groot aantal beschikbare spelers een moeilijk verhaal worden. Dat FC Groningen Europees voetbal speelt volgend seizoen is mooi meegenomen.'

Ajax nam Hoesen in 2012 over van Fulham. In de hoofdstad speelde de frontman 32 competitieduels, waarin hij zeven keer tot scoren kwam. Hij kwam eerder uit voor Fortuna Sittard, Fulham en HJK Helsinki.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.