FC Groningen haalt Gonzalo definitief naar Euroborg

Vitesse moet zijn verlies nemen. Gonzalo García-García heeft zijn voorkeur voor FC Groningen met een handtekening bezegeld.

FC Groningen haalt Gonzalo definitief naar Euroborg

'Wij zien in García-García een versterking voor onze selectie', zegt directeur Hans Nijland op de website van FC Groningen. 'Hij is een creatieve voetballer die een doelpunt kan maken en bovendien ook andere spelers in de gelegenheid kan stellen te scoren. Het is een voetballer die bij het publiek zal aanspreken.'

Met de transfer is een bedrag van 650.000 euro gemoeid. Gonzalo, die sinds de winterstop op huurbasis voor Heracles Almelo speelde, tekent in Euroborg een contract tot medio 2012. Alleen een medische keuring kan de overgang nog blokkeren.

Gonzalo, die in 2005 met AGOVV Apeldoorn debuteerde in het Nederlands betaald voetbal, was overbodig bij SC Heerenveen. De 24-jarige Uruguayaanse spelmaker met Spaans paspoort was hard op weg naar Vitesse. De Arnhemmers waren al akkoord met de Friese club, maar zagen de interesse van FC Groningen de onderhandelingen met Gonzalo frustreren.

'SC Heerenveen en Vitesse waren al tot een akkoord gekomen, maar op enig moment hebben wij ons bij de zaakwaarnemer van García-García gemeld', zegt Nijland. 'Afgelopen week zijn we met SC Heerenveen tot overeenstemming gekomen en nu zijn we dus ook rond met de speler in kwestie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen