FC Groningen en FC Twente snakken naar goed resultaat

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor FC Groningen - FC Twente, twee clubs die nog wachten op het eerste punt.

FC Groningen en FC Twente snakken naar goed resultaat
Speelronde: 3
Aftrap: zondag 21 augustus, 12.30 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Zowel FC Groningen als FC Twente snakt naar een goed resultaat. De ploeg uit het Hoge Noorden verloor van achtereenvolgens Feyenoord (0-5) en Excelsior (2-0), terwijl FC Twente het niet kon bolwerken tegen dezelfde ploegen: Excelsior (1-2) en Feyenoord (0-2).

• Dit wordt de 37ste editie van FC Groningen - FC Twente. De thuisploeg won veertien keer, elf keer werd het gelijk en eveneens elf keer gingen de Tukkers met de volle buit aan de haal.

• Afgelopen seizoen stond deze confrontatie nog eerder in het seizoen op het programma, namelijk tijdens de eerste speeldag. Door goals van Renato Tapia en Michael de Leeuw werd het 1-1.

Tijdens de eerste speeldag van vorig seizoen eindigde dit duel in 1-1.
Tijdens de eerste speeldag van vorig seizoen eindigde dit duel in 1-1.

• FC Groningen heeft als enige club in de Eredivisie nog niet gescoord dit seizoen. Ook FC Twente was met één goal nog niet bijster trefzeker.

• Voor FC Twente dreigt een negatief clubrecord. De equipe uit Enschede verloor nog nooit de eerste drie competitiewedstrijden in een seizoen.

• Op zijn beurt kan FC Groningen voor de tweede keer in de clubhistorie beginnen met drie achtereenvolgende nederlagen. Eerder overkwam dat de ploeg in het seizoen 2002/03.

• Alle ogen bij de Tukkers zijn gericht op Hakim Ziyech, die ondanks alle transfergeruchten nog steeds niet weg is. De spelmaker kwam in de eerste twee Eredivisie-duels tot twaalf schoten, net zoveel als al zijn ploeggenoten bij elkaar.

• Hoewel het seizoen nog pril is, zette FC Twente in de eerste twee speelrondes al zeventien spelers in. Met Ajax het hoogste aantal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.