FC Groningen denkt ook aan kunstgras

FC Groningen overweegt serieus om voor zijn nieuwe stadion Euroborg kunstgras te gebruiken. De KNVB adviseerde de raad van commissarissen van Euroborg om deze optie goed te bekijken, omdat de ontwikkelingen in het kunstgras snel gaan.

Financieel directeur Mulder van FC Groningen zegt dat de interne discussie hierover nog gevoerd moet worden. De voordelen zijn volgens hem duidelijk: kunstgras kan intensiever worden gebruikt en heeft geen licht en regen nodig. Maar de speelkwaliteit van kunstgras wil de technische staf, ondanks de vele positieve geluiden van elders, eerst zelf onderzoeken. 'Als de technische staf concludeert dat kunstgras inderdaad het beste speelt, is de kans erg groot dat de Euroborg een dergelijke mat krijgt', zegt Mulder.

Ajax maakte eerder deze week bekend dat de Amsterdam Arena na de winterstop waarschijnlijk een grasmat van kunststof krijgt. Deze moet een einde maken aan de voortdurende problemen met de kwaliteit van het speelveld. Feyenoord heeft hiertegen bezwaar aangetekend bij de KNVB, omdat dit zou leiden tot 'competitievervalsing'.

(ANP)

Bekijk hier al onze video's