FC Groningen deelt NAC op valreep volgende klap uit

Voor NAC Breda blijft het bibberen na het negende duel op rij zonder zege. In de blessuretijd ging het mis in Groningen voor de Brabanders (2-1).

FC Groningen dacht in de 55ste minuut de benodigde punten binnen te hebben om zo goed als zeker te zijn van een plaats in de play-offs voor een ticket in de voorronde van de Europa League. Met de benutte strafschop van Nick van der Velden kwam er nonchalance in het spel van de thuisploeg.

De strafschop was toegekend na een licht vergrijp van Gill Swerts op Filip Kostic in de 55ste minuut. Op basis van de verhoudingen op het veld was de voorsprong ook verdiend, al had NAC Breda ook van zich laten spreken. Sterker nog, de Brabantse gasten waren voor rust het dichtst bij een treffer geweest.

Stipe Perica zag in de veertigste minuut zijn schot op de doellijn worden gekeerd door verdediger Hans Hateboer, die de bal net op tijd wegwerkte. In de 72ste minuut kwam de revanche voor de Kroatische spits. Hij controleerde de bal met de borst en profiteerde daarna van de geboden ruimte in de Groningse defensie.

De gelijkmaker paste in het beeld van de wedstrijd, waarin FC Groningen NAC de kans gaf zich terug te vechten. De Brabanders grepen die aan, al bleef het bij de 1-1. En in blessuretijd werd daarvoor de prijs betaald, toen Kostic na een solo van afstand de thuisploeg alsnog de drie punten bezorgde.

Ondanks de nederlaag heeft NAC nog een marge van vier punten op RKC Waalwijk, dat zondag bij een zege op PEC Zwolle de Bredase concurrent wel kan naderen. Over twee weken staan de twee clubs tegenover elkaar. Voor FC Groningen is de zege een volgende stap op weg naar de play-offs om een Europees ticket.