NAC Breda bezig aan zijn zwakste reeks van dit seizoen

Reacties

● FC Groningen is uit en thuis al acht duels op rij ongeslagen tegen NAC Breda (W4, G4).

NAC Breda bezig aan zijn zwakste reeks van dit seizoen

● FC Groningen won recent voor het eerst dit seizoen drie wedstrijden achtereen in de Eredivisie (Vitesse 3-1, PSV 2-3, PEC Zwolle 0-1).

● NAC Breda heeft nu acht duels op rij niet gewonnen in de competitie en is daarmee bezig aan zijn slechtste reeks van dit seizoen. De laatste winst van de Brabanders dateert van 8 februari, toen Roda JC in het Rat Verlegh Stadion met 2-0 klop kreeg.

● NAC won voor het laatst een uitduel op 1 februari (1-2 bij Heracles Almelo). De ploeg heeft nu een serie van vier uitwedstrijden zonder overwinning (G3, V1).

● FC Groningen kreeg dit seizoen al elf strafschoppen tegen, waarvan er tien werden benut. Geen enkele andere club in de Eredivisie incasseerde in deze jaargang zo veel penalty’s.

● Indien NAC wint in Groningen, dan ontloopt de ploeg de play-offs om promotie/degradatie. Voorwaarde daarbij is wel dat RKC Waalwijk en NEC punten morsen.

● FC Groningen staat zevende in VI's efficiency-klassement: vijftig goals op 338 doelpogingen geeft een rendement van 14,79 procent.

● Tegenstander NAC Breda staat verrassend derde in dat klassement: met 41 treffers uit 258 doelpogingen heeft het een moyenne van 15,89 procent.

● NAC houdt in een kwart van zijn wedstrijden zijn doel schoon (31 duels, acht clean sheets).

● Filip Kostic is de meest waardevolle speler van FC Groningen met zeven doelpunten en evenzoveel assists. Bij NAC is spits Rydell Poepon betrokken bij de meeste treffers (negen goals en twee beslissende voorzetten).

Samenstelling: Willem van Beeren (m.m.v. Opta)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.