FC Emmen ziet punt in De Kuip ook als een gemiste kans

FC Emmen bevestigde zaterdagavond zijn goede vorm door zeer verdienstelijk met 1-1 gelijk te spelen tegen Feyenoord. Tekenend voor het herwonnen zelfvertrouwen bij de Drenten is dat het resultaat voor gemengde gevoelens zorgde bij trainer Dick Lukkien en doelpuntenmaker Michael de Leeuw.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Sinds de 1-0 nederlaag bij RKC Waalwijk rekende FC Emmen achtereenvolgens af met PEC Zwolle (3-2) en FC Utrecht (0-1) en speelde het drie keer op rij met 1-1 gelijk, tegen Sparta Rotterdam, FC Groningen en dus Feyenoord.

'Een terecht punt, het was een heel open wedstrijd', vertelde De Leeuw kort na afloop voor de camera van ESPN. 'We kunnen door in het goede gevoel.' Gezien de precaire situatie voor de hekkensluiter - FC Emmen heeft nog altijd zes punten minder dan nummer zestien Willem II - schieten de Drenten niet heel veel op met de remise. 'Eigenlijk hadden we drie punten nodig, je zag ons ook nog wel pushen daarvoor, maar zeker in de blessuretijd merkten we dat dat er niet echt meer in zat.'

Goed gevoel
FC Emmen werd pas de vierde Eredivisie-ploeg deze eeuw die vijf keer op rij punten pakte op een wedstrijddag waarop het als hekkensluiter begon. 'We komen van heel ver. Als je ziet wat wij de laatste vijf wedstrijden kunnen doen… We nemen een punt mee, maar ook het goede gevoel', constateerde trainer Dick Lukkien.

De oefenmeester benadrukte dat hij tevreden is met een punt in De Kuip. 'Maar ik heb het gevoel dat we meer hadden kunnen halen. In de eerste helft creëerden we te weinig kansen.' Na de hervatting waren de bezoekers dreigender. 'We kwamen verder op hun helft te spelen. We kregen een geweldige kans via Luka Adzic en er waren ook wel momenten dat we dichter bij hun goal konden komen. Op basis van de tweede helft denk ik dat we hadden kunnen winnen.'