FC Emmen wil met 'gedreven' Grim volgende stap zetten

Reacties

Zoals VI al aankondigde, heeft FC Emmen in Fred Grim een nieuwe trainer gevonden. De opvolger van de naar FC Groningen vertrokken Dick Lukkien tekent voor twee jaar.

FC Emmen wil met 'gedreven' Grim volgende stap zetten
© Pro Shots

In maart kwam naar buiten dat Lukkien zou vertrekken bij Emmen. In de zoektocht naar een opvolger passeerden een hoop namen de revue: van Danny Buijs (onlangs getekend bij Fortuna Sittard) tot Rob Penders (FC Eindhoven) en Ivar van Dinteren (naar Jong FC Utrecht). Allemaal gingen ze in gesprek met de enige profclub uit Drenthe, maar een akkoord bleef in alle gevallen uit.

Afgelopen woensdag maakte VI bekend dat Grim een akkoord bereikte met Emmen over een tweejarig contract, vrijdag werd de deal officieel gemaakt. Technisch manager Mike Willems is blij met de aanstelling. 'Fred is een ervaren trainer die in onze gesprekken een zeer gedreven indruk maakte. Zijn visie op voetbal sluit aan bij de visie van FC Emmen. Hij weet als speler en als trainer wat er gevraagd wordt in topsport en kan ons helpen om de volgende stap te zetten, zoals hij bij RKC al heeft bewezen.'

Grim, die sinds maart 2022 zonder club zat na zijn ontslag bij Willem II, ziet zijn nieuwe klus als een uitdaging. 'Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Er hangt bij FC Emmen een gemoedelijke sfeer, waarin persoonlijk contact en het menselijke aspect belangrijk zijn. Dat past goed bij me. Er wordt bij deze club hard gewerkt aan de toekomst en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren.'

Emmen degradeerde dit seizoen via de play-offs naar de Keuken Kampioen Divisie. De club eindigde als zestiende, overleefde de tweede ronde tegen NAC Breda, maar moest zijn meerdere erkennen in Almere City FC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.