FC Eindhoven houdt RKC Waalwijk op remise

RKC Waalwijk kende een stroeve start van het nieuwe seizoen in de Jupiler League. FC Zwolle maakte met een ruime overwinning de strafpunten meer dan ongedaan.

FC Eindhoven-RKC Waalwijk 0-0RKC Waalwijk geldt na de degradatie uit de Eredivisie als een van de kanshebbers voor de titel in de Jupiler League. Trainer Ruud Brood (foto) waakte voor onderschatting van FC Eindhoven maar zag zijn ploeg ondanks de waarschuwing slecht van start gaan. Na rust kwam RKC beter voor de dag, maar het was onvoldoende voor de zege. Ook invaller Donny de Groot kon de ban niet breken voor de Waalwijkse formatie. FC Emmen-FC Zwolle 0-3FC Zwolle putte vertrouwen uit de goede voorbereiding en dat vertaalde zich in een overwinning. FC Emmen, dat in de aanloop naar het nieuwe seizoen afscheid nam van trainer Harry Sinkgraven, moest er op eigen veld aan geloven. De snelle openingstreffer van Sjoerd Ars kreeg na ruim een half uur een vervolg. Na de 0-2 van Danny Schreurs was het gedaan met de Drentse illusies. Ars gaf de Zwolse zege vanaf de strafschopstip in de slotfase nog extra kleur. FC Zwolle staat na het strafpunt van de KNVB op twee punten.

FC Dordrecht-SC Cambuur 0-1SC Cambuur kon aan de Krommedijk zijn status van outsider niet waarmaken. FC Dordrecht maakte het de Friese formatie meer dan lastig. Sandor van der Heide voorkwam na ruim een uur met een rake kopbal het eerste puntverlies voor SC Cambuur. Voor FC Dordrecht was de nederlaag zuur, omdat het zeker op basis van de eerste helft een punt verdiende.

Almere City FC-RBC Roosendaal 3-1Het eerste duel onder de nieuwe naam Almere City FC werd direct een succes. Karim Fachtali was met twee doelpunten de grote man bij de formatie uit de Flevopolder. De spits brak op slag van rust de ban en deelde na de aansluitingstreffer van Jordy Zuidam drie minuten voor het einde de genadeklap uit aan RBC Roosendaal. Door het resultaat heeft Almere City FC de drie strafpunten ongedaan gemaakt. FC Den Bosch-Helmond Sport 0-1FC Den Bosch moest opnieuw zijn meerdere erkennen in Helmond Sport. In de play-offs om promotie naar de Eredivisie moesten er penalty's aan te pas komen, in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen bleek het doelpunt van Bruno Andrade in de negentiende minuut doorslaggevend. Telstar-BV Veendam 1-1In de blessuretijd glipte de drie punten Telstar door de vingers. Een handsbal van Toine van Huizen kostte de Noord-Hollandse formatie de overwinning. Michael de Leeuw benutte de toegekende strafschop en liet daarmee Telstar achter met een kater. De ploeg van trainer Jan Poortvliet leidde vanaf de twaalfde minuut dankzij een doelpunt van Wouter de Vogel. MVV Maastricht-FC Volendam 2-2FC Volendam maakte in Maastricht een valse start. De Noord-Hollandse formatie richt zich op een plaats bij de eerste zeven, maar verkeek zich lelijk op MVV. In De Geusselt keek de ploeg van trainer Gert Kruys na 45 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. FC Volendam herpakte zich in de tweede helft met een punt als uiteindelijk beloning.

AGOVV Apeldoorn-Fortuna Sittard 3-1De rommelige voorbereiding van AGOVV Apeldoorn vertaalde zich niet in het resultaat tegen Fortuna Sittard. Trainer Hans de Koning zag zijn formatie na de Limburgse openingstreffer van Fabio Carraciolo het juiste pad inslaan. Na de gelijkmaker van Paul Mulders stelde invaller Michiel Hemmen met twee doelpunten de AGOVV-zege veilig. Daarmee is de helft van de reglementaire sanctie ongedaan gemaakt.