FC Eindhoven bezorgt ambitieus NAC een enorme domper

Reacties

Promotie naar de Eredivisie is momenteel ver weg voor NAC Breda. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen verloor vrijdagavond in de play-offs met 1-0 op bezoek bij FC Eindhoven.

FC Eindhoven bezorgt ambitieus NAC een enorme domper

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Gervane Kastaneer. De huurling van ADO Den Haag kreeg de bal in de 71ste minuut met het nodige fortuin voor zijn voeten, maar aarzelde vervolgens geen moment en krulde de bal fraai langs de kansloze NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar.

De spelers van NAC leken in Eindhoven sowieso niet helemaal bij de les. De start van de Bredanaars, die promotie al het hele seizoen als concreet doel hebben, was ronduit nonchalant te noemen. Omdat FC Eindhoven moeite had om het spel te maken, was de eerste helft het aanzien nauwelijks waard.

Vlak na rust speelden beide ploegen wat vrijer en dat kwam het spelbeeld ten goede. Sjoerd Ars, Danny Verbeek en Lerin Duarte waren dreigend namens NAC, terwijl de thuisploeg kansjes kreeg via Kastaneer en Anthony van den Hurk. Vlak na een vrije schietkans voor Duarte was het eindelijk raak in Eindhoven, waar Kastaneer zich liet bejubelen.

Dijkhuizen greep direct in en bracht Divine Naah in het veld voor de tegenvallende Uros Matic. De huurling van Manchester City liet zich met een fraaie steekpass direct gelden, maar Ars kwam snelheid tekort om Eindhoven-sluitpost Ruud Swinkels voor te zijn. In het enerverende, maar slordige slotoffensief van NAC werd niet meer gescoord. Maandag staat in Breda de return op het programma (14.30 uur aftrap).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.