FC Dordrecht zet Lieder en Slory terug naar tweede

Reacties

Met het oog op de naderende degradatie is FC Dordrecht flink aan het doorselecteren. De hekkensluiter kiest ervoor om ervaren spelers als Mart Lieder en Andwelé Slory (foto) in het tweede te laten spelen. De jeugd krijgt een kans.

FC Dordrecht zet Lieder en Slory terug naar tweede

In het thuisduel met Heracles Almelo (2-3) werd het thuispubliek zaterdag verrast met aanvallers Anthony Biekman (20) en Everon Pisas (20). Op de bank zaten onder anderen de talentvolle doelman Brian Meulmeester, Ibrahima Toure én Noël Goossens. Het ging ten koste van Lieder, Slory en Ricky van Haaren.

'Het is niet zo dat we nu al opgeven', laat technisch directeur Marco Boogers Voetbal International weten. 'Maar we zijn wel bezig met volgend seizoen. We kijken welke jongens in aanmerking komen voor een plekje in de selectie. Het is toch heel logisch om talentvolle jongens een kans te geven? Dat doen ze bij clubs als Ajax en Feyenoord ook. We kiezen nu voor talentvolle jongens die hier volgend jaar ook nog onder contract staan.'

Het gaat ten koste van eerste spits Lieder. De aanvaller kreeg dit seizoen 23 wedstrijden de kans, maar kwam niet verder dan drie goals. Zijn contract loopt af. Oud-international Slory werd na zijn opvallende rentree nooit helemaal wedstrijdfit. Ook hij gaat volgend seizoen op zoek naar een andere club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.