FC Dordrecht krijgt te weinig tegen Roda JC

Roda JC is nog niet klaar met FC Dordrecht. De Limburgse Eredivisionist kwam aan De Krommedijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de nummer acht van de Jupiler League.

Roda leek met enig geluk te gaan winnen in Dordrecht. Pa-Modou Kah zette de gasten in de 72ste minuut op voorsprong. De Noorse verdediger kon de bal simpel binnenlopen, nadat Kris De Wree de bal op de paal had gekopt.

Die 0-1 voorsprong was tegen de verhouding in. Dordrecht had het beste van het spel en kreeg in de persoon van Cecilio Lopes ook kansen op de openingstreffer. Marcel van der Sloot raakte zelfs nog de paal namens de thuisclub.

De gelijkmaker van Moussa Kalisse in de 87ste minuut was dan ook niet meer dan terecht. De aanvaller van Dordrecht schoot vanaf twintig meter op doel en doordat de bal onderweg van richting werd veranderd was keeper Bram Castro kansloos.

Door het 1-1 gelijkspel ligt de race tussen Dordrecht en Roda nog geheel open. Vrijdag staan beide ploegen in Kerkrade opnieuw tegenover elkaar. De winnaar van dat duel plaats zich voor de volgende ronde van de Jupiler Play-Offs om promotie/degradatie. Bij een gelijkspel volgt een beslissingswedstrijd.