FC Den Bosch gaat relschopppers 'keihard' aanpakken

Reacties

FC Den Bosch gaat levenslange stadionverboden uitdelen na de rellen van afgelopen zaterdag tijdens het thuisduel met FC Oss (0-1). De Eerstedivisionist wil keihard optreden tegen de raddraaiers.

FC Den Bosch gaat relschopppers 'keihard' aanpakken

De Brabantse derby werd tot twee keer toe stilgelegd en uiteindelijk moest zelfs de ME eraan te pas komen om de orde te herstellen. Maarten de Gruyter, voorzitter van de raad van commissarissen tegen Voetbal International. 'De laatste tien, elf maanden hebben we zó veel in deze club gestopt en nu zijn we weer zó veel stappen teruggegooid. Ik ben erg emotioneel en bovenal boos. Als ik er zelf de afgelopen veertien maanden niet zo veel uren in had gestoken, had ik nu gezegd: "Zak er maar in". Nu ben ik vooral strijdvaardig. De jongens die hiervoor verantwoordelijk zijn, gaan we keihard aanpakken. Opzouten met die imbecielen! Dus geen lullig stadionverbod van een paar jaar, maar die mensen komen nooit meer het stadion in.'

FC Den Bosch wil meer maatregelen nemen, 'Stadionverboden niet alleen voor die paar tieners in de hekken, maar ook voor alle meelopers. Verder gaan we de mensen civielrechtelijk aanpakken voor de schade. We moeten nog met FC Oss in gesprek, maar ik kan nu al vertellen dat wij geen fans meer meenemen naar Oss. Ik laat niet tien zogenaamde supporters onze naam te grabbel gooien', aldus De Gruyter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.