FC Augsburg erg te spreken over verhuur Pepi aan FC Groningen

Reacties

Bij FC Augsburg zijn ze erg tevreden over de ontwikkeling die Ricardo Pepi dit seizoen doormaakt bij FC Groningen. Coach Enrico Maassen kijkt reikhalzend uit naar de terugkeer van de aanvaller.

FC Augsburg erg te spreken over verhuur Pepi aan FC Groningen
© Pro Shots

Augsburg betaalde in de winter van vorig jaar liefst zestien miljoen euro om Pepi naar Duitsland te halen. De inmiddels twintigjarige aanvaller was daarmee met afstand de recordaankoop van de Bundesliga-club, maar kon de hoge verwachtingen die dat meebracht nog niet waarmaken. Aan het begin van dit seizoen werd Pepi op huurbasis naar FC Groningen gestuurd.

In de Eredivisie doet Pepi het goed. FC Groningen is dan wel hard op weg naar de Keuken Kampioen Divisie; Pepi is met tien doelpunten een zeldzaam lichtpuntje in de dolende ploeg. Twee weken terug werd al bekend dat PSV erg gecharmeerd is van de Amerikaans international, die nog drie keer scoorde in de laatste twee interlands. Ook Feyenoord zou Pepi op de korrel hebben.

Maassen, de hoofdtrainer van Augsburg, is blij met de stappen die Pepi maakt. 'Dit is precies hoe we het voor ons hadden gezien', zei hij donderdag. 'Het idee was om hem meer speelminuten te geven in een competitie die fysiek misschien niet zo veeleisend is als de Bundesliga, maar technisch gezien nog steeds heel goed is. We zijn er erg blij mee dat zijn ontwikkeling zo positief verloopt en dat hij veel goals maakt, ook in de nationale ploeg. We kijken ernaar uit dat hij snel terugkomt.'

Augsburg-directeur Stefan Reuter sprak zich onlangs ook al uit over de plannen met Pepi: 'We zien toekomst in hem en zijn niet van plan om hem te verkopen', benadrukte Reuter. Een strategie om de vraagprijs op te voeren? We zullen zien. Pepi ligt bij Augsburg nog tot medio 2026 vast.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.