Fans smeken om Ziyech tijdens zwak optreden Marokko

Reacties

Marokko heeft zich maandag in aanloop naar de strijd om de Afrika Cup niet bepaald opgeworpen als titelkandidaat. De formatie van bondscoach Hervé Renard verloor met 0-1 van Finland tijdens een oefenduel in Abu Dhabi.

Fans smeken om Ziyech tijdens zwak optreden Marokko

Een treffer van Juhani Ojala uit een hoekschop deed Marokko de das om. De ploeg van Renard creëerde nauwelijks kansen, hetgeen voor supporters van de Leeuwen van de Atlas reden was om de naam van de gepasseerde Hakim Ziyech te scanderen. Zelfs na het afhaken van Sofiane Boufal, Nordin Amrabat, Oussama Tannane en Younès Belhanda werd de Ajacied niet bij de selectie gehaald. Renard en ook de Marokkaanse bond moesten het ontgelden bij de supporters.

Ook tegen Finland ontkwam Marokko niet aan fysiek malheur. Tijdens de eerste helft moest Youssef En-Nesyri zich wegens een blessure laten vervangen door Aziz Bouhaddouz. Feyenoorder Karim El Ahmadi maakte de negentig minuten wél vol.

Voor Marokko begint de strijd om de Afrika Cup volgende week maandag met een duel met DR Congo. Daarna wachten nog groepswedstrijden tegen Togo en titelverdediger Ivoorkust. Marokko haalde in 2004 voor het laatst de knock-outfase van het toernooi. Destijds ging de finale verloren tegen Tunesië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.