Fans en sponsors krijgen meer invloed bij Twente

Reacties

De belangrijkste supporters- en sponsorgroeperingen willen een actieve rol gaan spelen in de bedrijfsvoering van FC Twente. Op de Nieuwjaarsreceptie van de club lanceerden ze dinsdagavond de Ledenvereniging FC Twente die gaat opereren onder de naam Twente Verenigt!

Fans en sponsors krijgen meer invloed bij Twente

Tot de oprichters behoren de supportersverenigingen Vriendenkring, Vak P en Bagpipe en van sponsorzijde doen de TOS en de Vriendenkring mee. Twente Verenigt! speelt in op een van de voorwaarden die de gemeente Enschede verbond aan de garantstelling van 32 miljoen, die behelst dat FC Twente een manier creëert waarop de achterban meer invloed en toezicht krijgt op het beleid. Zo is geopperd om in de toekomst vanuit sponsor- en supportersgeledingen een lid van de raad van  commissarissen af te vaardigen.

FC Twente heeft de oprichting van de ledenvereniging omarmd, maar moet eerst het onderzoek van de gemeente en de KNVB naar de wijze van besturen afwachten, alvorens de club concreet actie kan ondernemen. 'Onder supporters en sponsoren leeft sterk het gevoel dat we de laatste jaren steeds meer als klant in plaats van deelgenoot van FC Twente werden beschouwd', verklaart woordvoerder Jan Gerritsen het ontstaan van Twente Verenigt! 'Maar FC Twente is van ons en Wij zijn Twente zijn niet zomaar kreten. We willen een maatschappelijke beweging opstarten die op termijn gaat meepraten over het beleid van FC Twente en daar in ieder geval controle op kan uitoefenen. Er zijn de laatste jaren dramatische dingen bij de club gebeurd, die we nooit meer willen meemaken.'

Twente Verenigt! heeft zijn licht opgestoken bij clubs als Swansea City, Borussia Dortmund, FC Schalke 04 en VfL Osnabrück om te komen tot een passende verenigingsvorm. De beweging verwacht op termijn veertig- tot vijftigduizend leden te krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.