Hake: 'Ziyech kan voor ons het verschil blijven maken'

Reacties

Hakim Ziyech zelf wilde niet aan het woord komen. Maar bij de hervatting van de Eredivisie was duidelijk dat de Marokkaanse spelmaker van enorm belang is voor FC Twente, ook al werd de voltallige ploeg na de 4-0 zege op Heracles Almelo als Man of the Match geëerd.

Hake: 'Ziyech kan voor ons het verschil blijven maken'

'Dat is niets nieuws', zei trainer René Hake tegen FOX Sports over de hoofdrol van Ziyech. De coach was niet verrast dat zijn sterkhouder alle ophef in de winterstop van zich af had kunnen zetten. 'Uiteindelijk zien wij van dichtbij hoe het gaat. Nadat de situatie is uitgesproken, doet hij normaal zijn dingen. Ook doet hij voor het team wat hij moet doen. Dat tekent hem. Dat is ook prettig voor ons, want dan kan hij het verschil blijven maken.'

De ruime voorsprong bood Hake ook de gelegenheid om Ziyech voortijdig naar de kant te halen. 'Bij zo'n stand kan je hem ook ontzien', verwees de trainer naar de enkelklachten van zijn aanvallende middenvelder.

Hake maakte ook duidelijk waarom hij zo zuinig is met Ziyech. 'Als we met dit team kunnen blijven spelen, dan kunnen we een hoog niveau halen', aldus de trainer, die daarmee ook impliciet aangaf wat een vertrek van de Marokkaan voor FC Twente zou betekenen.

Aanvoerder Felipe Gutiérrez wees niet zozeer naar Ziyech als de verklaring voor het succes. 'Onze mentaliteit is veranderd. Voor de winterstop speelden we twintig minuten heel goed en dan weer heel slecht. Nu hielden we dat negentig minuten vol. We hebben hard getraind. Dat is terug te zien in het resultaat. Nu moeten we dit zestien duels volhouden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.