Falkenburg: 'Voor mij is NAC een subtopper'

Reacties

NAC Breda presenteerde Erik Falkenburg (25) donderdag als verrassende nieuwe aanwinst. De middenvelder komt over van AZ, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan Go Ahead Eagles. Bij die clubs was de Leidenaar een van de revelaties. Hij laat de Deventer club 'met pijn in het hart' achter.

Falkenburg: 'Voor mij is NAC een subtopper'

'Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad in de Adelaarshorst. Maar NAC is toch een stapje vooruit voor mij. Ik hoop dat ik er aan kan bijdragen dat die club straks weer terugkomt op het niveau waarop ze hoort te spelen: in de middenmoot. En misschien zelfs wel hoger. Gevoelsmatig is NAC voor mij nog steeds een subtopper', aldus Falkenburg tegenover Voetbal International.

Behalve in Breda stond Falkenburg op het lijstje van meer clubs. Go Ahead en plaatselijke rivaal PEC Zwolle waren eveneens concreet. 'PEC was voor mij sowieso geen optie. Daar ben ik in een jaar tijd te veel Go Ahead-man voor geworden. Bij NAC kreeg ik simpelweg het beste gevoel. Ik heb met technisch directeur Graeme Rutjes gesproken en met trainer Nebojsa Gudelj. Zij spraken heel veel vertrouwen in me uit. Dat was voor mij een belangrijke reden om voor NAC te kiezen.'

Falkenburg wordt gehaald als rechtshalf. Vorig seizoen wilde NAC Falkenburg ook al naar Breda halen. 'Het feit dat ze het een jaar later nog steeds in me zien zitten, is eveneens een goed teken', zegt de middenvelder. 'Dat betekent dat ze me écht graag willen hebben. Ik ga er alles aan doen om te laten zien dat het vertrouwen in mij terecht is. Ik kan niet wachten om te beginnen.'

De Leidenaar brak door bij Sparta en maakte vervolgens de overstap naar AZ. Die club leende hem, behalve aan Go Ahead, ook een half seizoen uit aan NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.