Falende Maas vergroot druk op Allach bij Vitesse

Reacties

Binnen diverse geledingen van Vitesse is discussie ontstaan hoe het verder moet met Mo Allach. De technisch directeur is verantwoordelijk voor het aanstellen van Rob Maas, die vertrekt als hoofdtrainer van de Arnhemmers.

Falende Maas vergroot druk op Allach bij Vitesse

Na het gelijkspel tegen FC Twente (2-2) en het mislopen van de play-offs maakte Maas zondag bekend dat hij volgend seizoen geen hoofdtrainer meer is van Vitesse. Hij kreeg bij zijn aanstelling in januari de doelstelling mee de play-offs te halen en faalde. Veel spelers én supporters zijn bijzonder opgelucht met het vertrek van Maas, die van zijn zeventien wedstrijden als hoofdtrainer er maar vier wist te winnen.

Allach is naast de aanstelling van Maas ook verantwoordelijk voor de falende selectie. Het contract met de technisch directeur loopt op 1 februari 2017 af. Begin van dit jaar zouden de partijen gaan evalueren, maar die gesprekken werden destijds opgeschoven. Toch is het met het oog op komend seizoen van groot belang dat er snel duidelijkheid komt. Door het vertrek van Maas en assistent Jon Dahl Tomasson (Deense voetbalbond) heeft Vitesse geen enkele trainer meer onder contract staan. Bovendien worden er de nodige veranderingen in de selectie verwacht.

Maar wie gaat er eigenlijk over de toekomst van Allach? 'Wij hebben een raad van commissarissen, een eigenaar en ondergetekende. Deze drie partijen gaan daarover', aldus algemeen directeur Joost de Wit. Hij voegt eraan toe dat er momenteel nog geen zicht is op de toekomst van Allach in Arnhem.

Uiteindelijk zijn het vijf mannen die over het lot van de td zullen bepalen. In de rvc zetelen Bert Roetert (voorzitter), Kees Bakker en Yevgeni Merkel. Roetert is een zakenman die vooral bekendheid verwierf bij Schuitema/C1000 en Friesland Campina, Bakker is oud-commissaris van de politie en Merkel een Oostenrijkse bedrijfseconoom. Joost de Wit komt uit het bedrijfsleven en eigenaar Alexander Chigirinskiy is de mysterieuze zakenman die pas twee keer in Gelredome is geweest.

In de nieuwe editie van Voetbal International staat een uitgebreid verhaal over Mo Allach, die nu tweeënhalf jaar in dienst is bij Vitesse.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.